-
21 de juny de 2019
Pescant Complements
Trontollant en la foscor, a l’interior de les cèl·lules, trobem l'ADN i ARN, molècules que són essencials per a la vida però normalment invisibles. Hi ha una tècnica anomenada hibridació in situ per fluorescència (FISH) que pretén unir molècules senyal a ARN específics, que destacarien les diferents capes en un ull en desenvolupament d'un peix, com els fotoreceptors sensibles a la llum (rosa) i les cèl·lules ganglionars (verd). Certes molècules d’ARN són poc comunes dins de les cèl·lules, i algunes s’escapen a les xarxes de mètodes de FISH menys sensibles. Però ací, una nova tècnica utilitza unes molècules ‘apegaloses’ complementàries de l’estructura dels ADN i ARN i facilita la unió amb múltiples senyals fluorescents, potenciant la seua brillantor sota microscopi de fluorescència. Els patrons FISH es poden gastar per mapificar diferents ARN i ADN en 3D, o tal volta estudiar canvis genòmics que es poden donar durant el desenvolupament o a les malalties.
Escrit per John Ankers
Imatge i investigació del Genetics Department and Blavatnik Institute, Harvard Medical School i the Howard Hughes Medical Institute
i del Wyss Institute for Biologically Inspired Engineering, Harvard University, Boston, MA, EUA
Investigació publicada en Nature Methods, maig de 2019
Què és la BPoD
BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.
Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.