• 27 de desembre de 2015

  Primeres Impressions

  Resoldre com es va desenvolupar per primera vegada el nostre complex cervell és un autèntic trencaclosques. Alguns investigadors utilitzaren un model biològic -una versió simplificada dels processos primerencs al cervell que poden ser estudiats al laboratori a mesura que es van succeint. Primer prepararen una bastida microscòpica de seda (mostrada en blanc) amb una estructura porosa similar a la de la substància blanca del cervell. Inundada amb un material de suport anomenat col·lagen, la bastida sedosa proporciona un microambient (tenyit artificialment de verd) per a les neurones, per a créixer, agrupar-se i connectar-se entre si, així com ho fan en els racons del cervell en desenvolupament. Aquest exemple d'enginyeria de teixits permet que les primeres decisions del desenvolupament siguen observades, cronometrades i comparades: mesuraments científics que serien impossibles o poc ètics de fer en cervells d'embrió.

  Escrit per John Ankers

  Imatge del treball de Karolina Chwalek i col·laboradors
  Department of Biomedical Engineering, Tufts University, MA, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Publicat en JOVE, octubre de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.