• 16 de novembre de 2016

  Propagació de la Mort

  A diferència d'una infecció bacteriana causada per diminuts éssers vius, els virus no estan tècnicament vius en absolut. La seua propagació de cèl·lula a cèl·lula és més aviat un truc desafortunat. Una cèl·lula infectada 'amfitriona', hoste, és enganyada per a reproduir el material genètic del virus abans que aquest es dispare cap a una altra cèl·lula, destrossant l'amfitriona en el procés. Aquestes cèl·lules estan infectades amb el virus Guaico Culex, un virus amb components múltiples, el qual es propaga en peces separades. Aquests virus cauen en cèl·lules en diferents combinacions, provocant la producció de mescles de colors artificials en aquestes cèl·lules de mosquit infectades. Els virus de components múltiples són més comuns en plantes i fongs; però aquests virus en els mosquits, i en algun altre en primats, indiquen que també ocorren en animals. No obstant això, no està clar per què un virus podria dividir-se d'aquesta manera. Una teoria és que les diferents parts poden produir diferents efectes en l'hoste. Tota una gesta per part de partícules sense vida, pensant-ho bé.

  Escrit per John Ankers

  Imatge cortesia de Michael Lindquist, USAMRIID (US Army Medical Research Institute of Infectious Diseases)
  Center for Genome Sciences, U.S. Army Medical Research Institute of Infectious Diseases, Fort Detrick, MD, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Cell Host & Microbe, setembre de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.