• 15 de novembre de 2016

  Tall d'Energia

  En l'estudi d'afeccions complexes, la comprensió dels mecanismes causants de les diferències en la gravetat de la malaltia entre els pacients pot ser una manera útil d'anar avançant. Per exemple, els científics que investiguen per què el càncer de pròstata és alhora més freqüent i més mortal en els afroamericans que en els descendents d'europeus, han identificat recentment un nou oncogen involucrat en el càncer de pròstata, conegut com MNX1. Aquest, és més actiu en els pacients afroamericans, i en menor mesura en els descendents d'europeus greument afectats, que en els individus sans. A més a més, impulsa el procés de lipogènesi, que és la síntesi d'àcids grassos. A la foto, es veuen en roig les cèl·lules del càncer de pròstata (amb els nuclis en blau); els àcids grassos són una font important d'energia per als tumors en creixement, i els principals marcadors de càncer de pròstata agressiu. La variació en la importancia de MNX1 en la progressió tumoral sembla ser una gran diferència entre els tipus de càncer de pròstata. Per tant, la interrupció de la lipogènesi (tallar el subministrament d'energia dels tumors) podria representar una prometedora nova forma de tractament.
  Movember, augmentant la sensibilització pels problemes de salut dels hòmens.

  Escrit per Emmanuelle Briolat

  Imatge cortesia del National Cancer Institute / Duncan Comprehensive Cancer Center at Baylor College of Medicine / Subhamoy Dasgupta
  Department of Pathology and Immunology, Baylor College of Medicine, Houston, Texas, EUA
  Drets de la imatge reservats pel fotògraf / institut
  Investigació publicada en Cancer Research, octubre de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.