• 18 d'agost de 2018

  Ratolins Jugadors

  Situat damunt una pilota de poliestirè, un ratolí entra en un món de jocs virtuals. S’obri pas a través de les habitacions estampades d’aquest estrany nou món, cercant recompenses en forma de galetes i altre tipus de menjar. Però aquest no és un joc de rosegadors comú. Mentre que el ratolí explora aquest nou ambient, un grup de científics registren com les cèl·lules del seu cervell estan comportant-se. Al llarg de diversos dies de jugar, els científics són capaços de veure què passa amb les cèl·lules cerebrals del ratolí a mesura que es formen nous records d’aquest mon virtual. En un àrea cerebral, l’hipocamp, s’estan mapejant nous records d’aquest món. La imatge mostra les mateixes cèl·lules parpellejant en roig cada vegada que el ratolí arriba a una regió particular del món virtual. A l'assignar l'espai i el temps a les cèl·lules cerebrals individuals, aquest estudi ens ajuda a comprendre millor com es formen els nostres records.

  Escrit per Gaëlle Coullon

  Imatge del treball de Thomas Hainmüller i Marlene Bartos
  Institute for Physiology I, Systemic and Cellular Neurophysiology, University of Freiburg, Freiburg, Alemanya
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Nature, juny de 2018

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.