• 31 de juliol de 2015

  Records Feliços

  Es pensa que el nostre estat d'ànim està relacionat amb una part del cervell anomenada hipocamp, però aquesta connexió no està entesa completament. Se sap que l'hipocamp és importànt per a la regulació de la memòria a curt i llarg termini, suggerint una relació entre la memòria i la salut mental. Els investigadors monitoritzaren l'activitat cerebral de ratolins mascles exposats a experiències positives i negatives –se'ls va presentar una femella, i temporalment van ser introduïts en un espai limitat. A la imatge es mostra una comparació de l'activitat del cervell durant l'experiència positiva (part superior) i la negativa (part inferior) –les cèl·lules estimulades del cervell podien ser vistes de color roig brillant a l'activar-se. Les cèl·lules de la memòria que es van activar sols durant l'experiència positiva van ser identificades i estimulades mitjançant llum per a 'reactivar' la memòria positiva en el ratolí estressat. Això va resultar amb la supressió dels símptomes similars a la depressió, proporcionant informació sobre els mecanismes darrere dels desordres de la salut mental, tals com la depressió i l’ansietat.

  Escrit per Helen Thomas
  Imatge del treball de Steve Ramirez i col·laboradors
  Massachusetts Institute of Technology, EUA
  Drets reservats per Nature Publishing Group
  Investigació publicada en Nature, juny de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.