• 31 de juliol de 2015

  Records Feliços

  Es pensa que el nostre estat d'ànim està relacionat amb una part del cervell anomenada hipocamp, però aquesta connexió no està entesa completament. Se sap que l'hipocamp és importànt per a la regulació de la memòria a curt i llarg termini, suggerint una relació entre la memòria i la salut mental. Els investigadors monitoritzaren l'activitat cerebral de ratolins mascles exposats a experiències positives i negatives –se'ls va presentar una femella, i temporalment van ser introduïts en un espai limitat. A la imatge es mostra una comparació de l'activitat del cervell durant l'experiència positiva (part superior) i la negativa (part inferior) –les cèl·lules estimulades del cervell podien ser vistes de color roig brillant a l'activar-se. Les cèl·lules de la memòria que es van activar sols durant l'experiència positiva van ser identificades i estimulades mitjançant llum per a 'reactivar' la memòria positiva en el ratolí estressat. Això va resultar amb la supressió dels símptomes similars a la depressió, proporcionant informació sobre els mecanismes darrere dels desordres de la salut mental, tals com la depressió i l’ansietat.

  Escrit per Helen Thomas

  Imatge del treball de Steve Ramirez i col·laboradors
  Massachusetts Institute of Technology, EUA
  Drets reservats per Nature Publishing Group
  Investigació publicada en Nature, juny de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.