• 9 de gener de 2019

  Revelació Sexual

  Els fongs no són atractius, però per a algunes espècies, com el Cryptococcus neoformans, el causant de la meningitis, el sexe és el secret del seu èxit. La reproducció sexual combina material de dos llinatges diferents, proveint una diversitat genètica creixent, la qual els ajuda a desenvolupar ràpidament resistència als fàrmacs. Una part clau d'aquesta reproducció és la producció d'espores, la qual ajuda al fong a estendre's i sobreviure entre infeccions. Les espores són produïdes quan el basidi [la cèl·lula productora d'espores] madura i es produïx la meiosi, un procés que barretja la informació genètica. Ambdós d'aquests passos són necessaris, de forma que descobrir com es coordinen podria ajudar a aturar el progrés. Una nova investigació ha identificat dos gens, CSA1 i CSA2, que regulen el procés paral·lel. Quan algun d'aquests gens és silenciat, la producció natural d'espores (clarament visible en el fong normal, a l'esquerra), no pot procedir (a la dreta). Mitjançant la revelació dels detalls d'aquest aparellament microscòpic, la investigació ha identificat un nou objectiu potencial per als tractaments, pretenint evitar la fornicació fúngica.

  Escrit per Anthony Lewis

  Imatge adaptada del treball de Linxia Liu i Guang- Jun He, i col·laboradors
  Institute of Microbiology, Chinese Academy of Science, , Pequín, Xina
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en eLife, octubre de 2018

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.