• 10 de gener de 2019

  Revelant les Funcions de l'ARN

  Els gens i les proteïnes son els protagonistes en l'espectacle que oferixen les teues cèl·lules durant el seu desenvolupament i creixement. Però ¿què passa amb les teues molècules d'ARN? Elles són iguals d'importants però es coneix menys el que fan durant el desenvolupament. Actualment els investigadors han aportat un poc de llum sobre el paper que fan un grup específic de molècules d'ARN, anomenat ARN no codificant llarg ARN (ARNncl), en el desenvolupament de les motoneurones. El grup d'investigació va trobar alguns ARNncl acumulats en les motoneurones d'un ratolí, llavors van crear un ratolí mutant sense aquests ARNncl. Després, el equip visualitzà els nervis motors de les cames davanteres embrionàries utilitzant microscòpia de fluorescència i crearen un model 3D (a la imatge) d’ells. Els mutants (imatge de la dreta) mostraren una disminució de les ramificacions en nervis particulars (groc i porpra), ressaltant el fet de com els ARNncl afecten al desenvolupament dels nervis. Els ARNncl podrien furtar més protagonisme, ja que aquests resultats plantegen noves qüestions sobre el paper que poden tindre en el desenvolupament d'altres teixits.

  Escrit per Lux Fatimathas

  Imatge deltreball de Ya-Ping i col·laboradors
  Institute of Molecular Biology, Academia Sinica, Taipei, Taiwan
  Publicat originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en eLife, octubre de 2018

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.