• 22 de gener de 2015

  Revertint la Diabetis

  La diabetis està, moltes voltes, relacionada amb l'obesitat però, en aproximadament un de cada 10 casos està causada pel sistema inmunitari que destrueix les cèl·lules que sintetitzen la insulina en el pàncrees. Un important pas cap a la prevenció d'aquesta malaltia, anomenada diabetis de tipus 1, l'han fet uns científics que experimenten amb cèl·lules mare mesenquimàtiques, a la foto, de les que se sap que tenen un poderós efecte de supressió dels sistema immunitari. En ratolins que són propensos a la diabetis de tipus 1, aquestes cèl·lules mare van ser modificades per crear una molècula adhesiva de la superfície –que també es trobà en altres tipus cèl·lulars– que les adherix al teixit inflamat. Quan els ratolins començaren a desenvolupar la diabetis, les cèl·lules mare modificades allotjades als illots pancreàtics dilatats, o agrupacions cel·lulars, dins del pàncrees, les protegien de danys posteriors pel sistema immunitari i revertia l'inici de la malaltia. No obstant això, seran necessàries moltes més investigacions abans que aquest tipus de tractament puga ser considerat per als humans.

  Escrit per Mick Warwicker

  Imatge de Steve Gschmeissner
  Science Photo Library
  Qualsevol reutilització d'aquesta imatge deu ser autoritzada per la Science Photo Library
  Investigació publicada en Stem Cells, desembre de 2014

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.