• 4 de febrer de 2015

  Secrets de l'Anemone de Mar

  Aquesta és una anemone de mar estrelada. I quan es tracta del sistema nerviós és realment una estrela. Al contrari que els humans, esta xicoteta criatura pot regenerar un sistema nerviós nou per complet quan és adult. Els humans no som bons a l'hora de reemplaçar neurones danyades –que es poden produir per una lesió o un accident vascular cerebral– perquè el nostre sistema nerviós complet prové d'un grup de cèl·lules mare nervioses de la nostra etapa embrionària. Aquestes cèl·lules no es troben en adults. No obstant això, un equip de científics ha descobert que la diferència entre el sistema nerviós de l'anemone marina i l'humà no és molt gran. Això augmenta les possibilitats de què un dia, aquests xicotets experts en creixement nerviós, podrien donar-nos unes poques claus sobre com regenerar neurones danyades en humans.

  Escrit per Nick Kennedy

  Imatge de Timm Nuechter i Thomas Holstein
  Heidelberg University, Alemanya
  Drets reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Development, desembre de 2014

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.