• 2 d'agost de 2015

  Seguint el Sabor

  Els mascles de la mosca de la fruita són parelles geloses, faran tot el possible per a assegurar-se que només ells són els progenitors de la descendència d'una femella. Després de l'aparellament, els mascles dissuadeixen a futurs rivals en deixar una molècula antiafrodisíaca, coneguda com a feromona del sabor. Se sap relativament poc sobre com aquests senyals químics són percebuts pels insectes, però açò està canviant, gràcies a un estudi recent sobre aquesta dissuasió de l'aparellament en les mosques. En desactivar selectivament neurones i comprovant la resposta de les mosques a la feromona del sabor, els investigadors van poder rastrejar les neurones involucrades en el processament del senyal, des dels receptors en les potes de les mosques fins a les cèl·lules en els seus cervells, ressaltades ací. També van identificar una molècula de senyalització crucial, la taquicinina, sense la qual els mascles no poden percebre la feromona. Esclarint els encara misteriosos mecanismes de la percepció del sabor en els insectes, el seu treball també planteja la possibilitat que algun dia es puga aprofitar els efectes de la taquicinina per a controlar les poblacions de mosques.

  Escrit per Emmanuelle Briolat

  Imatge de Meredith Calvert i Kah Junn Tan
  Temasek Life Sciences Laboratory, Singapur; National University of Singapore, Singapur
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Investigació publicat en eLife, juny de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.