• 14 de març de 2016

  Seguint la Multitud

  Des de les marxes de protesta fins als partits de futbol; ​​quan es tracta de controlar grans multituds, els agents de policia s'alineen als carrers per on passen les grans multituds de persones. Tot és qüestió de reaccionar al flux de la multitud. El mateix ocorre en les cèl·lules que recobreixen els vasos sanguinis en desenvolupament. A mesura que es desenvolupen les xarxes de vasos, alguns es desmantellen, mentre que altres es veuen reforçats. Això es degut a la migració de les cèl·lules que els formen. Per esbrinar el que impulsa aquest fet, els investigadors van observar el desenvolupament dels vasos sanguinis en l'ull de ratolí. Les imatges d'alta resolució destaparen quins vasos havien estat desmantellats (blau). Llavors, un programa d'ordinador calculava el flux sanguini a través de tots els vasos de la imatge. Un elevat flux sanguini coincidia amb vasos estables, mentre que un flux baix coincidia amb el desmantellament dels vasos. Un anàlisi més detallat va revelar que les cèl·lules eren atretes cap a les regions d'elevat flux sanguini. Igual que ocorre amb els oficials per frenar una multitud que marxa, aquestes cèl·lules es dirigeixen on més es necessiten.

  Escrit per  Lux Fatimathas
  Imatge del treball de Claudio A. Franco i col·laboradors
  Dut a terme en el que va ser el Vascular Biology Laboratory, del London Research Institute, Cancer Research, Regne Unit
  Publicat originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en PLOS Biology, abril de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.