• 13 de març de 2016

    Submergint-se en el Cervell

    Dins del nostre cervell trobem el còrtex entorrinal. Aquest actúa com enllaç entre la memòria i la navegació espacial, ajudant a guiar-nos a través del nostre ambient. Els senyals procedents de cèl·lules del centre de memòria o hipocamp viatgen fins a cèl·lules profundes del còrtex entorrinal després d'arribar als hemisferis cerebrals, que és on es controla el moviment. No obstant això, els científics han trobat recentment que aquesta ruta de senyals, que va o torna des del còrtex entorrinal pot ser més complexa del que s'havia pensat anteriorment. Aquests científics han estudiat les capes profundes i superficials del còrtex entorrinal i han descobert diferents tipus de cèl·lules en les capes profundes. Mentre que una població (per exemple, la cèl·lula que es mostra ací en verd) rep i integra missatges des de cèl·lules de les capes superficials (en roig) i des de l'hipocamp, una altra població (en blau) es comunica amb els hemisferis cerebrals. L'evidència de dites sub-poblacions, aporta un nou nivell de comprensió del món de la navegació espacial.

    Escrit per Gaëlle Coullon

    Imatge del treball de Gülşen Sürmeli i col·laboradors
    Centre for Integrative Physiology, University of Edinburgh, Regne Unit
    Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons Licence (BY 4.0)
    Publicat en Neuron, novembre de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.