• 8 d'agost de 2020

  Sense Soroll

  És possible que no vulgueu que et cresquen pèls a les orelles, però els 'pèls' que es troben a dintre d'aquestes són essencials per a tots. Al llarg de la còclea, una estructura en forma d'espiral de l'orella interna, unes estructures minúscules semblants a pèls, els cilis, recullen el so i ens ajuden a sentir. Les cèl·lules que sostenen els cilis estan disposades en un mosaic dens, i no es poden regenerar ni reparar com moltes altres cèl·lules, cosa que fa que algunes condicions de pèrdua auditiva siguen difícils de tractar. Un nou estudi va analitzar en gran detall el seu creixement i la seua estructura cel·lular en quatre etapes del desenvolupament (les cèl·lules ciliades es destaquen a la imatge de color rosa, en una còclea de ratolí nounat), i els investigadors han fet aquest mapa de desenvolupament disponible gratuïtament. Aquests van descobrir que gens vinculats a dues condicions conegudes de pèrdua auditiva estan implicats en el creixement d'aquests cilis, i van desvetlar factors que impulsen el creixement precoç, fet que pot ajudar als investigadors amb l'esperança de dirigir el creixement de cèl·lules mare per proporcionar cèl·lules de substitució als pacients.

  Escrit per Anthony Lewis

  Imatge de Helen Maunsell, National Institute on Deafness and other Comunication Disorders (NIDCD), National Institutes of Health (NIH)
  Investigació del Laboratory of Cochlear Development, NIDCD, National Institutes of Health, Bethesda, MD, 20892, EUA
  Drets de la imatge reservats pel fotògraf
  Investigació publicada en Nature Communications, maig de 2020

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.