• 20 de maig de 2020

  Senyal d'Alerta Precoç

  La dopamina, coneguda com una de les hormones 'de la felicitat' del cervell, no fa més que millorar el nostre estat d'ànim - aquest neurotransmissor, pot ser crucial per a la supervivència durant les primeres etapes de la vida. En embrions de granota, els senyals de dopamina semblen advertir el sistema immunitari jove de l'aparició d'infeccions bacterianes entrants, de manera que pot combatre-les amb èxit. Gràcies a la capacitat exclusiva dels embrions de granota per continuar desenvolupant-se quan se'ls elimina el cervell, els científics han demostrat que la probabilitat de supervivència després d'una exposar-se a bacteris E. coli minvava singificativament en embrions sense cervell. En canvi el cervell d'embrions intactes, de color verd a la imatge amb els nervis cranials de color roig, funciona com un sistema d'alerta precoç, utilitzant senyals de dopamina per instruir les cèl·lules immunitàries a migrar fins al lloc d'infecció. En un futur, comprendre millor com percep el cervell aquestes infeccions bacterianes ens pot ajudar a desenvolupar teràpies per combatre-les.

  Escrit per Gaëlle Coullon

  Imatge del treball de Celia Herrera-Rincon i col·laboradors, Tufts University
  Allen Discovery Center,i Department of Biology, Tufts University, Medford, MA, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originats
  Investigació publicada en npj Regenerative Medicine, febrer de 2020

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.