• 7 de juliol de 2015

    Senyalització Circulatòria

    Durant el desenvolupament d'un animal, una xarxa creixent de vasos sanguinis guia la formació de nous òrgans, a fi de subministrar-los l'oxigen i els nutrients vitals. Aquest procés totalment regulat és extremadament complex, però un treball recent amb embrions del peix zebra ha revelat diverses molècules clau implicades en l'organització del sistema circulatori. Per exemple, l'absència d'un receptor de senyals específic, gpr124, provoca una gran pèrdua de vasos sanguinis connectats amb el cervell. Ací, es mostren diverses imatges del desenvolupament del cervell d'un peix zebra, amb diverses capes de vasos sanguinis representats amb colors diferents; en l'embrió sense gpr124 (fila inferior), hi han prou menys vasos sanguinis que en un embrió típic (fila superior), tots dos als cinc dies després de la fecundació (a l'esquerra) i onze dies més tard (panels centrals i drets). Es pensa que gpr124 és una part important d'una cascada de senyalització, que ajuda a guiar els extrems dels nous vasos sanguinis cap a les destinacions correctes.

    Escrit per Emmanuelle Briolat
    Imatge del treball fet per Benoit Vanhollebeke i col·laboradors/es
    University of California, EUA
    Publicada originalment sota una llicència Creative Commons (CC BY 4.0)
    Investigació publicada en eLife, juny de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.