• 3 de maig de 2017

    Silenciament Selectiu

    Una manera clàssica per deduir quin paper juga una part individual en un sistema biològic és llevar-la per vore què canvia. Per exemple, els investigadors interessats en el sistema nerviós perifèric van intentar modificar genèticament determinats nervis per 'desconnecar-los' quan una toxina, la toxina de la diftèria (DT), s'introduïa. Però es van trobar amb un problema: la DT és menuda i pot passar al cervell, el que significa que afectava també les cèl·lules del cervell. Així que van intentar fer més gran la DT, evitant que entrara en el cervell. Per provar la seua eficàcia, la van emprar en ratolins per silenciar un grup de neurones (en taronja a la imatge) que es troben dins d'una agrupació neuronal (en verd) que estava prop de greix. Quan se silenciaven aquestes, els ratolins ràpidament augmentaven de pes, però fonamentalment no havia canviat la seua conducta alimentària atés que el seu cervell no es va veure afectat. Això, no només revela informació sobre la neurobiologia de l'obesitat, sinó que també obre el camí per estudiar la funció de les neurones en tot el cos.

    Escrit per Anthony Lewis
    Imatge de Roksana Pirzgalska, Instituto Gulbenkian de Ciência
    Instituto Gulbenkian de Ciência, Oeiras, Portugal
    Drets de la imatge reservats pels autors originals
    Investigació publicada en Nature Communications, abril de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.