• 3 de maig de 2017

  Silenciament Selectiu

  Una manera clàssica per deduir quin paper juga una part individual en un sistema biològic és llevar-la per vore què canvia. Per exemple, els investigadors interessats en el sistema nerviós perifèric van intentar modificar genèticament determinats nervis per 'desconnecar-los' quan una toxina, la toxina de la diftèria (DT), s'introduïa. Però es van trobar amb un problema: la DT és menuda i pot passar al cervell, el que significa que afectava també les cèl·lules del cervell. Així que van intentar fer més gran la DT, evitant que entrara en el cervell. Per provar la seua eficàcia, la van emprar en ratolins per silenciar un grup de neurones (en taronja a la imatge) que es troben dins d'una agrupació neuronal (en verd) que estava prop de greix. Quan se silenciaven aquestes, els ratolins ràpidament augmentaven de pes, però fonamentalment no havia canviat la seua conducta alimentària atés que el seu cervell no es va veure afectat. Això, no només revela informació sobre la neurobiologia de l'obesitat, sinó que també obre el camí per estudiar la funció de les neurones en tot el cos.

  Escrit per Anthony Lewis

  Imatge de Roksana Pirzgalska, Instituto Gulbenkian de Ciência
  Instituto Gulbenkian de Ciência, Oeiras, Portugal
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Nature Communications, abril de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.