-
15 de febrer de 2022
Sons d'Estrés
Estic segur que tots hi hem estat allí. Submergits en la feina. Fent malabarismes amb massa projectes en mà. Sentint-se completament estressat. Bé, la feina de les nostres cèl·lules auditives és una mica similar. La nostra capacitat d'escoltar és un procés intensiu d'energia que exposa les nostres neurones auditives i les cèl·lules ciliades de les nostres orelles a un cert tipus d'estrès; estrès oxidatiu. Aquestes cèl·lules són hipersensibles a l'estrès i l'exposició pot provocar ràpidament la mort cel·lular i, com a resultat, pèrdua auditiva. Aleshores, què ens impedix perdre l'audició ràpidament? Una proteïna anomenada CHD7. En eliminar el gen que la codifica als ratolins i eliminar la protecció, les cèl·lules ciliades (mostrades en rosa i verd) moren ràpidament (dreta) en comparació amb els ratolins que tenen CHD7 (esquerra). Les persones amb síndrome de CHARGE sovint patixen pèrdua auditiva perquè no tenen aquesta proteïna protectora, de manera que la pèrdua auditiva podria ser un indicador primerenc d'aquestes afeccions.
Escrit per Sophie Arthur
Imatge adaptada del treball de Mohi Ahmed i col·laboradors/es
Centre for Craniofacial and Regenerative Biology, Guy's Hospital, King's College Londres, Regne Unit
Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (CC BY 4.0)
Publicat en Communications Biology, novembre de 2021
Què és la BPoD
BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.
Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.