• 26 d'agost de 2019

  Teixit Viu

  La paraula "robot" pot provocar imatges d'engranatges i cargols, però aquests robots blans es teixeixen de llana o de seda. Enclavats en el seu farcit, puntades intel·ligents creen tendons similars als que es troben tirant dels nostres músculs. Un tiró sobre un d'aquests pot fer que les orelles de un conill es posen en marxa o que es puga reorganitzar un mocador. Els robots de llana presenten una nova via per a una tecnologia portable que es pot adaptar al clima o a l’hora del dia mitjançant sensors per donar informació de retroalimentació a petits motors que tiren de les seves cordes. Un pas endavant per a la moda, potser, però també per crear dispositius intel·ligents que responguen a canvis de pressió per ajudar a la rehabilitació després de lesions, o a la temperatura corporal per donar una abraçada càlida a aquells que més ho necessiten.

  Escrit per John Ankers

  Video per Lea Albaugh, Prof. Scott Hudson & Prof. Lining Yao Morphing Matter & DevLab, Carnegie Mellon Uni. Human Computer Interaction Inst.
  Carnegie Mellon University, Pittsburgh, PA, EUA
  Drets del video reservats pels autors originals
  Investigació publicada en CHI '19 Proceedings of the 2019 CHI Conference on Human Factors in Computing Systems

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.