• 28 d'abril de 2018

  Teràpia Proteica

  Les proteïnes són més que només el millor amic d'un culturista. Són els blocs de construcció de la vida, i la manera en la que els fem ve dictat pel nostre ADN. Durant les últimes dècades, les tecnologies d'edició genètica ens han ajudat a separar i inclús reemplaçar xicotetes parts d'ADN que causen malalties genètiques. Investigadors han desenvolupat recentment una nova eina anomenada CasRx que aplica aquests principis d'edició genètica a un familiar proper de l'ADN, l'ARN. Com que l'ARN és clau per al procés de creació de proteïnes i si és defectuós també pot causar malalties genètiques, alguns científics han utilitzat aquesta nova tecnologia per a corregir un desequilibri proteic en les cèl·lules d'un pacient amb demència. Aquesta imatge mostra el CasRx (de color porpra) treballant en dirigint-se a l'ARN en cèl·lules humanes. CasRx podria ser una bona nova addició a la caixa de ferramentes de l'enginyeria genètica, i té el potencial per a aplanar el camí per a tota una nova gamma de teràpies genètiques.

  Escrit per Gaëlle Coullon

  Imatge del Salk Institute
  Laboratory of Molecular and Cell Biology, Salk Institute for Biological Studies, La Jolla, CA, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Cell, març de 2018

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.