• 28 de febrer de 2015

    Tractaments Tropicals

    Aquesta és la Dolabrifera dolabrifera, un tipus de llebre marina, una classe de mol·lusc anomenat així per la seua forma arrodonida i per tindre estructures semblants a unes orelles que sobreïxen del seu cap. És un dels molts organismes marins que viuen en climes tropicals i subtropicals que podrien ajudar en la lluita contra les malalties infeccioses. Els investigadors han aïllat un producte químic anomenat epidioxisterol de la llebre del mar que ha resultat efectiu contra la febre negra (leishmaniosi visceral). Si la febre negra no es tracta, pot ser mortal; de fet, després de la malària, cada any és la responsable de la major mortalitat per malaltia parasitària al món. Altres animals d'interès inclouen esponges marines i certs corals, que utilitzen productes químics per protegir-se contra els depredadors en el seu ecosistema tropical. Fins ara s'han descobert més de 45 substàncies químiques diferents d'aquestes criatures que podrien ser utilitzades com a tractaments de malalties infeccioses en humans.

    Escrit per Helen Thomas
    Imatge de Nestor Ardila
    Universidad de los Andes, Colòmbia
    Drets de la imatge per l'autor original
    Investigació publicada en Natural Products Communications, novembre de 2013

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.