• 28 de febrer de 2015

  Tractaments Tropicals

  Aquesta és la Dolabrifera dolabrifera, un tipus de llebre marina, una classe de mol·lusc anomenat així per la seua forma arrodonida i per tindre estructures semblants a unes orelles que sobreïxen del seu cap. És un dels molts organismes marins que viuen en climes tropicals i subtropicals que podrien ajudar en la lluita contra les malalties infeccioses. Els investigadors han aïllat un producte químic anomenat epidioxisterol de la llebre del mar que ha resultat efectiu contra la febre negra (leishmaniosi visceral). Si la febre negra no es tracta, pot ser mortal; de fet, després de la malària, cada any és la responsable de la major mortalitat per malaltia parasitària al món. Altres animals d'interès inclouen esponges marines i certs corals, que utilitzen productes químics per protegir-se contra els depredadors en el seu ecosistema tropical. Fins ara s'han descobert més de 45 substàncies químiques diferents d'aquestes criatures que podrien ser utilitzades com a tractaments de malalties infeccioses en humans.

  Escrit per Helen Thomas

  Imatge de Nestor Ardila
  Universidad de los Andes, Colòmbia
  Drets reservats per l'autor original
  Investigació publicada en Natural Products Communications, novembre de 2013

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.