• 23 de novembre de 2017

    Ulls Biònics

    Aquests cirurgians estan duent a terme el meticulós procés d’inserció d’un implant retinal –un sensor electrònic diminut que és un sistema de visió electrònica per als cecs. Aquests dispositius treballen capturant informació lluminosa i convertint-la en senyals elèctrics que viatgen pel nervi òptic fins al cervell, on són interpretades com a imatges. Sona com a una solució de ciència-ficció per a la pèrdua de visió, però existixen algunes limitacions. Encara que els implants retinals fan servir els nervis de l’ull que encara queden intactes, no són aptes per a tots els tipus de ceguera. La resolució també és molt baixa –alguns centenars de píxels en comparació amb els diversos milers que són necessaris per a reconéixer una cara. Els implants actuals encara es troben lluny de restaurar completament la visió, però permeten a la gent percebre formes i ombres. Però a mesura que la tecnologia millora i més píxels siguen afegits, hi ha esperança per a què una imatge més nítida emergisca de la foscor.

    Escrit per Kat Arney
    Image de Jonathan Brett
    Aquesta imatge és una de les finalistes del concurs International Images for Science 2017, organitzat per la Royal Photographic Society i patrocinat per Siemens com a part del Curiosity Project
    Drets de la imatge reservats pel fotògraf


Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.