• 13 d'agost de 2019

    Veure l'Ull

    Per arreglar una màquina estropejada, inevitablement haureu de fer una ullada sota la coberta, a les parts internes. I els investigadors que es pregunten sobre la funció del cos humà i les seues avaries, també necessiten vore què passa dins. Un dels trucs disponibles per als científics és l'aclariment de teixits, que fa que els òrgans sigurn transparents, però això és difícil amb els òrgans grans d'adults, ennuvolats per material dens acumulat durant dècades. Un nou procediment que utilitza diferents substàncies químiques per ajudar els reactius clau a penetrar més profundament a través dels òrgans supera aquesta barrera, generant cervells, renyons i ulls transparents. Llavors, els investigadors van utilitzar colorants per tenyir estructures particulars i revelar els seus detalls físics, com ara l’escleròtica, l’iris i el lligament suspensori en la reconstrucció en 3D de l’ull humà de la imatge. El fet de poder estudiar estructures senceres, en lloc d’analitzar petites seccions com fan molts dels treballs anteriors, permetrà un mapeig cel·lular i molecular molt més fàcil d’òrgans humans, inclòs el cervell.

    Escrit per Anthony Lewis
    Imatge del treball de Shan Zhao i col·laboradors/es
    Institute for Stroke and Dementia Research, Klinikum der Universität München, Ludwig-Maximilians University Munich, Munich, Alemanya
    Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (CC BY-NC 4.0)
    Publicat en BioRxiv, maig de 2019

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.