• 21 de desembre de 2015

    Vida sense Cues

    Els hòmens que tenen azoospèrmia - absència (o en nivells molt baixos) d'esperma al semen- són considerats infèrtils. I aquells que volen un nadó se'ls recomana utilitzar un donant d'esperma durant els tractaments de fertilitat. No obstant, alguns hòmens amb aquesta condició tenen espermàtides redones - cèl·lules que s'han quedat en una determinada etapa i, per tant, no han pogut patir una sèrie d'esdeveniments per tal de convertir-se en esperma madur. Investigadors identificaren aquestes espermàtides redones i les injectaren, utilitzant un procediment anomenat injecció d'espermàtida redona (ROSI), en un òvul de la parella de l'home, el qual sigut estimulat amb un corrent elèctric. Fotografiada trobem la seqüència de desenvolupament de l'òvul fecundat abans de la implantació en l'úter de la parella (des de dalt a l'esquerra fins baix a la dreta). Dotze dones que han participat en aquest estudi han donat a llum en total catorze nadons sans, mostrant que ROSI permet que hòmens, l'esperma dels quals no es desenvolupa més enllà d'una etapa, tinguen els seus propis fills biològics.

    Escrit per Katie Panteli
    Imatge del treball per Atsushi Tanaka i col·laboradors/es
    Obstetrics and Gynecology Clinic, Japó i Department of Anatomy, Physiology, and Biochemistry, University of Hawaii Medical School, Honolulu
    Drets de la imatge reservats pels autors originals; reproducció de la imatge permesa per PNAS
    Publicat en PNAS, novembre de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.