• 9 de juliol de 2015

  Visió a Color

  Barrejar colors per a produir noves ones sona com un tècnica artística, però ací els investigadors van usar enginyeria genètica a fi de crear una multi-paleta genètica en un cervell en desenvolupament. A les neurones del cervell d'una mosca del vinagre els van donar gens artificials que produien quantitats estocàstiques [aleatòries] de proteïnes fluorescents verdes, roges i blaves. Fotografiades amb un microscopi de molts augments, es ''pinten'' les neurones amb una barreja aleatòria dels colors primaris –una neurona que produisca més roig i blau semblarà morada en comparació a una neurona veïna que produisca el color verd. Com cada neurona s'etiqueta amb un color diferent es poden descobrir els seus patrons globals. Aquests panels mostren quatre tipus diferents de neurones en el sistema visual del cervell –els seus patrons són diferents, fet que no és molt sorprenent. Tanmateix certs tipus de neurones s'intercalen com cistelles (els dos cervells inferiors), mentre altres es distribuixen de manera adjacent (els cervells superiors), donant una nova imatge acolorida de com es desenvolupen els circuits del cervell.

  Escrit per John Ankers

  Imatge del treball d'Aljoscha Nern, Barret Pfeiffer i Gerald Rubin
  Janeila Research Campus, Howard Hughes Medical Institute, EUA
  Drets de la imatge reservats per National Academy of Sciences, 2015
  Investigació publicada en PNAS, abril de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.