• 9 de juliol de 2015

    Visió a Color

    Barrejar colors per a produir noves ones sona com un tècnica artística, però ací els investigadors van usar enginyeria genètica a fi de crear una multi-paleta genètica en un cervell en desenvolupament. A les neurones del cervell d'una mosca del vinagre els van donar gens artificials que produien quantitats estocàstiques [aleatòries] de proteïnes fluorescents verdes, roges i blaves. Fotografiades amb un microscopi de molts augments, es ''pinten'' les neurones amb una barreja aleatòria dels colors primaris –una neurona que produisca més roig i blau semblarà morada en comparació a una neurona veïna que produisca el color verd. Com cada neurona s'etiqueta amb un color diferent es poden descobrir els seus patrons globals. Aquests panels mostren quatre tipus diferents de neurones en el sistema visual del cervell –els seus patrons són diferents, fet que no és molt sorprenent. Tanmateix certs tipus de neurones s'intercalen com cistelles (els dos cervells inferiors), mentre altres es distribuixen de manera adjacent (els cervells superiors), donant una nova imatge acolorida de com es desenvolupen els circuits del cervell.

    Escrit per John Ankers
    Imatge del treball d'Aljoscha Nern, Barret Pfeiffer i Gerald Rubin
    Janeila Research Campus, Howard Hughes Medical Institute, EUA
    Drets de la imatge reservats per National Academy of Sciences, 2015
    Investigació publicada en PNAS, abril de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.